Aby utrzymać się w zdrowiu i sile, czasem wystarczy zawierzyć temu, co najbliżej, temu co rośnie w przydomowym ogródku, pieczołowicie doglądane. Powracamy do tajemnic naszych babć, do malutkich wsi, doceniając pracę ludzkich rąk, owoce dojrzewające z czułością, otoczone troską, odpowiednio się odwdzięczą.
Owoc aronii w mieszance Owoce z Bieszczadzkiej Wsi jest surowcem cenionym za zawartość kwasów organicznych, soli mineralnych, a także witamin – C, P, B1 i E. Głóg dostarczy witaminy C i witamin z grupy B. Słodkie jabłko, oprócz smaku beztroskiego dzieciństwa, przyczyni się do wzmocnienia odporności, dzięki zawartości kwasów jabłkowych, cytrynowych, witamin i składników mineralnych, takich jak żelazo, potas, magnez, a także błonnika. Witamina C obecna w jabłku wraz z flawonoidami zwalczają wolne rodniki. Kwaskowaty smak kwiatu hibiskusa dodaje mieszance lekkości i orzeźwienia. Oprócz tego to doskonałe źródło witaminy C, podobnie jak skórka pomarańczy, dostarczająca oprócz tego minerałów i błonnika pokarmowego. Aromatyczna, owocowa herbatka, pełna ogrodowych skarbów doskonale wspiera organizm, zapewnia ogromną dawkę witamin, a ponadto świetnie nadaje się do towarzystwa w trakcie chłodnych, jesiennych wieczorów.
Skład: kwiat hibiskusa, owoc aronii, owoc głogu, słodkie jabłko (30%!), skórka pomarańczy.
Przechowywanie herbaty: Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.